Eero Rantala

Harrastusten parissa

Juoksin ensimmäisen maratoonini 19-vuotiaana
Reipas pyöräily ja aamusauna
Armeijan retkisukset jalkaan ja hiihtämään maastoon, oli lunta tai ei!
TERES
TERES:in kuva­galleriassa lisää kuvia kauko­partio­hiihdosta Katso lisää kuvia!

Harrastukseni ovat aina olleet varsin liikuntapainoitteisia. Olen aina pitänyt siitä, kun saan laittaa itseni täysillä peliin ja hakea rajojani. Juoksin ensimmäisen maratoonini 19-vuotiaana. Tuona elokuisena päivänä aurinko porotti kirkkaalta taivaalta ja lämpötila oli hellelukemissa. Rankkaa maratoonin juokseminen oli, mutta sinnikkyyteni ansiosta selvisin kunnialla maaliin asti.

Maratoonin juokseminen oli niin upea kokemus, että jäin välittömästi siihen koukkuun. Olen juossut Helsinki City Marathonin jo viidesti, vuosina 2003, 2006, 2007, 2008 ja 2010. Lisäksi olen juossut syksyllä 2007 Maisematiemaratonin Nuutajärveltä Huittisiin. Harrastajille kerrottakoon, että ennätysaikani on 3:42:39 ja seuraava tavoite on päästä alle kolmen ja puolen tunnin!

Todellinen työmatkapyöräilijä pyöräilee kesät talvet! Talviaikaan pyöräily tarjoaa välillä ihan mukavasti haasteita kun esimerkiksi autotiet pidetään auki auraamalla lumet näppärästi pyörätielle. Terveiset vaan Espoon kunnallispoliitikoille!

Mikään ei potkaise päivää paremmin käyntiin kuin reipas pyöräily ja aamusauna työpaikalla. Piristävä vaikutus on vähintään sama kuin jos joisi pannullisen kahvia, paitsi pyöräilystä ja saunasta ei aiheudu iltapäivällä yliaktiivisuutta ja käsien vapinaa.

Talvella on mukava hiihtää ja kaukopartiohiihdossa saa hiihtää kaksi vuorokautta putkeen. Armeijan retkisukset jalkaan ja hiihtämään maastoon, oli lunta tai ei! Talvella 2007 hiihdin reittimatkan Hämeenlinnasta Uttiin, jossa matkaa oli vähintään 160 km. Suunnistusvirheet mukaan lukien matkaa kertyi enemmänkin. Suoritin hiihdon kaverini kanssa 45 tunnissa, ilman ainuttakaan silmänräpäystä unta.

Talvella 2008 tyydyin "vain" 150 kilometriin, lumiolosuhteiden ollessa sen verran huonot. Kuvia reissulta voit katsella TERESin sivuilta klikkaamalla viereisestä linkistä.