Eero Rantala

Koulun penkkiä kuluttamassa

Olen Otaniemen fyysikkoteekkari.
Opinnot ovat vihdoin loppu­suoralla
Suoritin EB-tutkinnon huippuarvosanoin ja niinpä pääsinkin TKK:lle suoraan paperihaulla.

Olen Otaniemen fyysikkoteekkari. Opiskelen Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulussa Teknillisen fysiikan ja matematiikan tutkinto-ohjelmassa. Pääaineena minulla on systeemitieteet ja sivuaineena tuotantotalous. Opinnot ovat vihdoin loppusuoralla hitaanlaisesta alusta huolimatta :)

Opintoni ovat hyvin pitkälti sovellettua matematiikkaa. Olen lukenut muunmuassa optimointia, tilastollista analyysiä, aikasarjaennustamista ja erittäin kattavasti matematiikkaa. Osaan mallintaa erilaisia yhteiskunnan-, talouden- ja luonnonilmiöitä matemaattisesti ja optimoida mallin avulla haluttua tavoitetta. Matemaattista mallintamista voi käyttää apuna myös monimutkaisemmissa päätöksenteko-ongelmissa.

Perusopintoihini on kuulunut kansantaloustiedettä, markkinointia, työpsykologiaa ja johtamista, Java-olio-ohjelmointia, fysiikkaa ja hyvin paljon matematiikkaa. Kieliäkin olen TKK:lla lukenut; hieman ranskaa ja reilusti saksaa.

Ylioppilastutkintoni suoritin ulkomailla. Vuodet 1996-2003 kävin Eurooppakoulua Bergenissä Hollannissa. Suoritin EB-tutkinnon huippuarvosanoin ja niinpä pääsinkin TKK:lle suoraan paperihaulla. Kirjoitin ylioppilaaksi keväällä 2003 ja tämän jälkeen lähdin suoraan opiskelemaan.

Eurooppakoulussa sain nauttia todellisesta kielikylvystä. Koulukielenäni oli englanti ja useimmat kaverit puhuivat hollantia, saksaa, ranskaa tai italiaa. Suomen äidinkielen opetusta sain yksityistunneilla. Antiikin kielistä opiskelin latinaa ja lukujärjestyksen ulkopuolella kreikkaakin.

Ennen Hollantiin muuttoa kävin Suomessa Lähderannan koulua. Jo Lähiksen koulussa pärjäsin hienosti matikassa.