Eero Rantala

Työmyyränä

Koodaan Matlabia.
En ole ikinä pelännyt käsiä likaavaa työtä

Tällä hetkellä olen töissä Aalto yliopiston Systeemitieteiden laboratoriossa, jossa teen töitä resurssienallokointitehtävän parissa. Käytännössä työnkuvani on suunnitella ja toteuttaa asiakkaalle Matlab-pohjainen simulaatio-ohjelmisto.

Laboratorion työntekijöillä on myös opetusvelvollisuus ja niin minäkin olen ollut myös opettajan roolissa. Olen toiminut assistenttina muunmuassa päätöksenteon erikoiskurssilla, systeemianalyysilaboratorio I:n ja II:n kursseilla sekä uusimpana investointiteorian kurssilla.

En ole ikinä pelännyt käsiä likaavaa työtä, eikä pieni ruumiillinen virikekään ole pahitteeksi.

Kesän 2008 olin Muuttopalvelu Niemellä muuttoauton kuljettajana. Ei ollut aina helppo homma ajaa isoa kuorma-autoa Helsingin keskustan ahtailla kaduilla. Onneksi aina ei sentään tarvinnut ajella ahtaasti, sillä kesän aikana ajoin muuttokuorman pisimmillään Kirkkonummelta Utsjoelle. Siinä olikin ajamista neljäksi päiväksi.

Kesä Niemellä oli jo toinen perättäinen, sillä kesän 2007 olin saman perheyrityksen palveluksessa, mutta muuttomiehenä. Työ oli juuri sopivan fyysistä ja pidin siitä, että sai tehdä töitä "ihmisten ilmoilla" ei esimerkiksi pienessä ja ahtaassa toimistokopissa tuijottaen samaa sermiseinää päivästä toiseen.

Ennen muuttotöitä kokeilin hermojeni kestävyyttä myyntityön kuningasalalla - telemarkkinoinnissa. Suosittelen, että jokainen kokeilisi yhden kesän olla puhelinmyyjänä! Sittenpähän tietää mitä on myyntityön ruohonjuuritaso. Kyllä minä siinäkin hommassa pärjäsin ja useimmiten jopa pidin työstä. Ainakin työkaverit olivat nuorekkaita :)